Sociaal Ondernemen

Stichting Speranta is een van de eersten die vanaf 2007 bezig is om de overheid in Roemenië te inspireren en te ondersteunen bij de opzet van kleinschalige ateliers waar moeilijk lerende en gehandicapte jongeren na het verlaten van de school kunnen werken en een inkomen kunnen verdienen. De vraag naar dit soort activiteiten is heel groot, daar reguliere bedrijven niet verplicht zijn om jongeren met een beperking in dienst te nemen, terwijl door gebrek aan werk of andere bezigheden deze jongeren, die veelal uit een zeer arme omgeving komen, opgesloten thuis blijven of op straat belanden met alle nare consequenties van dien.